Υλικά

 

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. custard ή άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 5 κ.σούπας ζάχαρη
  • 250 γρ. nutella
  • για πασπάλισμα ζάχαρη άχνη και σκόνη καφέ
  • για το σερβίρισμα σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα ταψάκι διαστάσεων 20Χ20 περίπου.Καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας τα 2/3 γάλατος μαζί με την ζάχαρη σε κατσαρόλα να κάψει. Διαλύουμε στο υπόλοιπο γάλα την custard και προσθέτουμε στην κατσαρόλα να βράσει σε δυνατή φωτιά,ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να δέσει. Αποσύρουμε και ρίχνουμε τη νουτέλα.

Ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα.Καλύπτουμε με μια στρώση μπισκότα ακόμη. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με μπισκότα. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά και να παγώσει η κρέμα.

Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με άχνη,λίγο καφέ και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας αν θέλουμε.

cookthebook.blogspot.gr